Novica

Domov / Novica

Ženske iz Kamnika bodo letos izjemoma na mamografijo v program DORA vabljene v Zdravstveni dom Domžale in mobilno enoto v Kamniku

Ženske iz občine Kamnik v starosti od 50 do 69 let bodo na mamografijo v program DORA od septembra do konca novembra vabljene v Zdravstveni dom Domžale. Sodelavci programa DORA vabijo ženske, da se odzovejo vabilu na presejalno mamografijo, saj bodo mamografijo opravile v priporočenih 24 mesecih od zadnjega slikanja. Mobilna enota programa DORA prihaja v Kamnik z decembrom in bo ob Kulturnem domu stala do konca februarja 2022 ter poslikala še preostale ustrezne ženske iz občine Kamnik. 

Mobilna enota bo s slikanjem v Kamniku začela nekoliko kasneje zaradi reorganizacije dela v presejalnem programu, pred Kulturnim domom pa bo stala manj časa kot doslej. Zato bodo ženske od septembra do novembra vabljene na presejalno mamografijo v Zdravstveni dom Domžale, kjer bodo mamografije izvajali posebej usposobljeni radiološki inženirji, tako kot v mobilni enoti programa DORA. Sodelavci programa DORA ženske iz občine Kamnike vabijo, da se udeležijo presejalne mamografije v domžalskem zdravstvenem domu. Če raka dojk odkrijejo na začetni stopnji, je zdravljenje bolezni lahko zelo uspešno. 

Skupno bodo iz Registra in klicnega centra programa DORA na mamografijo od septembra 2021 do konca februarja 2022 povabili okoli 3.500 žensk med 50. in 69. letom iz občine Kamnike, nekatere že v šesti presejalni krog. Mobilna enota je bila v Kamniku pred dvema letoma. Takrat sta bili na mamografijo povabljeni 3.502 ženski med 50. in 69. letom iz občine Kamnik. Na povabilo se je odzvalo dobrih 80 % vseh povabljenih žensk. Raka dojk so z dodatnimi preiskavami na Onkološkem inštitutu odkrili pri 14 ženskah, pri večini je bil na začetni stopnji bolezni. 
Tudi za mamografije v mobilni enoti v Kamniku in Zdravstvenem domu Domžale še naprej velja, da se ženske lahko prenaročijo prek elektronske pošte dora@onko-i.si ali na brezplačni telefonski številki 080 27 28 vsak delavnik med 9. in 12. uro. 

Mobilna enota DORA v Kamniku

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava