Novica

Domov / Novica

Zahvala Mojci Senčar

Za vedno se je poslovila Mojca Senčar, sodelavka Onkološkega inštituta, dolgoletna predsednica Združenja Europa Donna Slovenija in velika podpornica programa zgodnjega odkrivanja raka dojk DORA.

Kot so zapisali v združenju Europa Donna, smo Mojco Senčar poznali kot zdravnico anesteziologinjo, toplo žensko, ki je vedno priskočila na pomoč bolnicam in njihovim svojcem, predvsem pa kot neutrudno borko za pravice bolnikov. Svoje življenje je posvetila detabuiziranju raka, osveščanju o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka ter zagovorništva bolnikov. V zadnjem času je opozarjala na pomen paliativne oskrbe in urejanja področja evtanazije.

S svojo močno voljo in strokovnimi argumenti v dobrobit žensk je vseskozi podpirala vpeljavo organiziranega presejalnega programa za raka dojk DORA in od vsega začetka bila tudi članica Programskega sveta programa DORA. Z veseljem se je pridružila številnim dogodkom ob otvoritvi presejalnih centrov in širitvi programa DORA po celi Sloveniji. Ob tem je redno spodbujala ženske, da poskrbijo za svoje zdravje in se vključijo v program DORA, saj je zdravljenje lahko bistveno uspešnejše, če raka dojk odkrijemo na začetni stopnji.

V programu DORA smo Mojci Senčar neizmerno hvaležni za njeno podporo in pomoč pri spodbujanju žensk, da se udeležijo programa DORA in za vso njeno energijo, s katero je znala tako lepo razveseliti in opogumiti vse v svoji bližini.

Mojca, hvala.

V imenu sodelavcev programa DORA mag. Maksimiljan Kadivec, dr. med., vodja programa
 

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava