Novica

Domov / Novica

Utrinki s predstavitev programa DORA na primorskem in na Vrhniki

V letošnjem maju smo program DORA predstavili na več javnih dogodkih. V Splošni bolnišnici Izola je bilo 10. maja 2017 organizirano predavanje o prednostih programa DORA za strokovno javnost. Na dogodku 'Rak…lahko ga tudi preprečimo' v Ankaranu 11. maja 2017 predavanje o programu za splošno javnost, 12. maja pa je potekala celodnevna predstavitev programa in mobilne enote DORA na Vrhniki na dogodku 'Dan zdravja'.

Predavanja v Izoli se je udeležilo okoli 45 zaposlenih in tudi nekaj zunanjih udeležencev; medicinske sestre, radiološki inženirji, strokovni direktor in štirje ginekologi. Zanimanje za program je bilo veliko in program so vsi pohvalili. Predavala sta mag. Maksimiljan Kadivec, dr. med., vodja programa DORA in nadzorni radiolog, in mag. Kristijana Hertl, dr. med., namestnica vodje programa DORA in nadzorna radiologinja.

V četrtek, 11. maja 2017, je v Ankaranu potekal dogodek z naslovom 'Rak…lahko ga tudi preprečimo', ki ga je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, območna enota Koper. Program DORA je poslušalcem (prišlo je okoli 25 ljudi) predstavila Katja Jarm, dr. med., epidemiologinja v programu DORA.

Na Vrhniki so 12. maja 2017 sodelavke programa DORA, medicinska sestra in inženirke, zastopale program na celodnevnem dogodku 'Dan zdravja'. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi mobilno presejalno enoto DORA, ki je maja zaključila z delovanjem na Vrhniki pred zdravstvenim domom in se ponovno vrača na isto mesto čez dve leti. Sodelavke so povedale, da so imele veliko otroških obiskovalcev, ki bodo krasni glasniki preventivnih dejavnosti za svoje starše in stare starše.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava