Novica

Domov / Novica

Tretje srečanje presejalnih centrov programa DORA

Pred dnevi je na Onkološkem inštitutu Ljubljana potekalo že tretje srečanje s predstavniki presejalnih centrov programa DORA. Srečanja so se udeležili predstavniki večine presejalnih centrov iz vse Slovenije (11 od 13 centrov).
 
Uvodoma sta udeležence pozdravila generalna direktorica Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) Zlata Štiblar Kisić in strokovni direktor izr. prof. dr. Viljem Kovač, dr. med., ter izpostavila pozitivne učinke programa DORA pri zgodnjem odkrivanju raka dojk. Zahvalila sta se tako upravljavski ekipi sodelavcev na OI kot tudi vsem predstavnikom izvajalcev programa DORA po celi Sloveniji, ki so ključni pri doseganju uspehov programa DORA.

Na srečanju so sodelavci upravljavskega dela programa DORA predstavili poročilo o delu za leto 2018 in prihodnje načrte, o katerih je govoril vodja programa DORA mag. Maksimiljan Kadivec, ki je na kratko predstavil tudi redno sodelovanje sodelavcev programa DORA pri projektih uvajanja presejalnih programov v drugih državah.

Podrobnejše podatke o ocenjevanju radioloških inženirjev v programu DORA je predstavila dipl. rad. inž. Veronika Kutnar, ki ta ocenjevanja tudi izvaja. Razveseljuje dejstvo, da skoraj 100 radioloških inženirjev po celi Sloveniji slika zelo kakovostno, saj večina redno presega standarde, določene v evropskih smernicah kakovosti, po katerih deluje slovenski program zgodnjega odkrivanja raka dojk DORA.

Udeležencem je bilo predstavljeno tudi nekaj novosti, ki jih bo program DORA uvedel v prihodnjih mesecih, od presoje presejalnih centrov na terenu, seznanitve centrov s pritožbenimi potmi, uporabe varovalne opreme pri slikanju ipd.

Po končani predstavitvi so v diskusiji sodelovali tudi predstavniki posameznih centrov. Večji del razprave je bil povezan s težavami pri nadomeščanju in pomanjkanju radioloških inženirjev ter iskanju možnosti za rešitev na sistemski ravni.  

Fotogalerija

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava