Novica

Domov / Novica

Strokovno izobraževanje v programu DORA

Presejalni program za raka dojk DORA je 7. in 8. aprila 2017 na Onkološkem inštitutu Ljubljana organiziral Multidisciplinarni tečaj ter Tečaj pozicioniranja za novo zaposlene v Programu DORA.

Izobraževanje je potekalo v seminarju na Oddelku za radiologijo in je bilo namenjeno novo zaposlenim, ki bodo svoje delo opravljali v programu DORA na Onkološkem inštitutu Ljubljana ter v zunanjih enotah, kjer že poteka presejalno slikanje: v UKC Maribor, SB Ptuj, ZD Novo mesto ter v SB Izola.

Izobraževanja se je udeležilo 20 slušateljev, ki opravljajo delo radiologa, kirurga, patologa, radiološkega inženirja in diplomirane medicinske sestre.

Tečaj pozicioniranja, ki je namenjen radiološkim inženirjem, je opravilo 7 inženirjev, ki so se preizkusili tudi v praktičnem delu na modelu.

Izobraževanja se je udeležila tudi radiologinja, Svetlana Temelkovska, predsednica Državnega komiteja za zgodnje odkrivanje, screening in zdravljenje raka dojk v Republiki Makedoniji. Radiologinja je bila navdušena nad potekom organiziranega programa za zgodnje odkrivanje raka dojk v Sloveniji, nad vsebinami, ki so bile na tečaju predstavljene ter nad gostoljubnostjo organizatorjev.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava