Novica

Domov / Novica

Program DORA prejel nagrado Prizma za komuniciranje v času epidemije covid-19

Z velikim veseljem sporočamo, da je med letošnjimi nagrajenci za slovensko nagrado za komunikacijsko odličnost Prizma prvič tudi Onkološki inštitut s programom DORA. Prizma je nacionalna strokovna nagrada, ki jo Slovensko društvo za odnose z javnostmi podeljuje slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov v preteklem letu na področju odnosov z javnostmi. Nagrado smo dobili za upravljanje komuniciranja programa DORA v času epidemije covid-19. Podelitev je potekala v torek, 7. 6.,  v konferenčnem centru A1 v ljubljanskem BTC-ju. 

Žirija je sporočila, da smo z dobro zastavljeno komunikacijsko strategijo programa uspešno in učinkovito prilagajali komuniciranje spreminjajočim se kriznim epidemiološkim okoliščinam v letih 2020 in 2021. S tem smo ohranili zaupanje žensk in dosegli želeno udeležbo. 

»Projekt Upravljanje komuniciranja programa DORA v epidemiji covid-19 zaznamuje odlična umestitev komunikacijske potrebe Onkološkega inštituta v času epidemije in upravljanje javne teme – komuniciranja programa DORA. Izstopa tudi izjemno dobro poznavanje okoliščin in izzivov, ki so se dnevno spreminjali. Projekt se ponaša z jasno in strokovno opredeljeno komunikacijsko strategijo, izstopa odlično poznavanje ciljne skupine, jasna in relevantna sporočila. Kot ključno prednost projekta velja izpostaviti stalno prilagajanje komunikacijskih aktivnosti glede na epidemiološke razmere v državi, katerih rezultat je bil, da so še naprej dovolj zgodaj odkrivali bolezen in da je bila udeležba več kot 70-odstotna, s čimer bo program DORA v naslednjih letih lahko dosegel ključni cilj – t. j. za tretjino manj smrti zaradi raka dojk med ženskami v ciljni skupini.« je nagrado utemeljil Rok Zagruševcem, predsednik žirije za Prizmo 2021.

Ob prejemu nagrade je vodja programa DORA mag. Kristijana Hertl, dr. med., povedala: »Epidemija covid-19 nam je zagotovo dala pomembno spoznanje – če stopimo skupaj, lahko zmoremo premagati velike izzive. Ponosna sem, da smo uspeli z načrtovanim, rednim in odkritim komuniciranjem ohraniti zaupanje žensk kljub strahu pred okužbo s koronavirusom. Ob več kot 70-odstotni udeležbi povabljenih žensk smo v obeh epidemičnih letih 2020 in 2021 odkrili skoraj 1.300 rakov dojk, večinoma majhnih in omejenih na dojko, kar pomeni večje preživetje bolnic. Vse to ne bi dosegli brez več kot 100 sodelavcev po celi Sloveniji, ki se jim ob tej priložnosti zahvaljujem in z njimi delim to nagrado. In seveda velika hvala vsem ženskam, ki ste nam zaupale in ste v velikem številu prišle na mamografijo, s katero lahko odkrijemo raka dovolj zgodaj, da je zdravljenje uspešno.« 

Čestitamo tudi vsem ostalim nagrajencem Prizme 2021.

Podelitev nagrad Slovenskega društva za odnose z javnostmi za najboljše komunikacijske programe -Prizma 2021, ekipa programa DORA (foto Marko Pigac, junij 2022)

Prizma 2021 za projekt Upravljanje komuniciranja v času epidemije covid-19 (foto Marko Pigac, junij 2022)

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava