Novica

Domov / Novica

Program DORA prejel dve mednarodni nagradi zlato pero za komunikacijsko odličnost med epidemijo covida-19

Program DORA je prejel prestižni mednarodni priznanji za komunikacijsko odličnost zlato pero (Gold Quill) za upravljanje komuniciranja presejalnega programa DORA med epidemijo covida-19. Nagrado, ki jo podeljuje Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev (IABC), je prejel v kategoriji Upravljanje in komuniciranje kot odziv na epidemijo covida-19 in okrevanje po njej, uvrstil pa se je tudi med prejemnike nagrade Best of the Best, ki jo podeljuje posebna komisija tega združenja, prejmejo pa le najboljši primeri upravljanja komuniciranja s celega sveta. Nagradi sta na slavnostni podelitvi v Torontu prevzeli Vesna Škrbec in Amela Duratović Konjević iz Službe za odnose z javnostmi na Onkološkem inštitutu.

Mednarodno združenje IABC že več kot 40 let priznava in nagrajuje odličnost strateškega komuniciranja po vsem svetu. Priznanja zlato pero častijo predanost, inovativnost in strast v komuniciranju na globalni ravni s poudarkom na doseganju trdnih in merljivih rezultatov. Priznavajo odličnost poslovnega komuniciranja in veljajo za eno najprestižnejših nagrad v komunikacijski stroki.

Dolgoročni cilj programa DORA je za 30 % zmanjšati število smrti zaradi raka dojk v ciljni populaciji slovenskih žensk med 50. in 69. letom, ta pa je bil zaradi kriznih okoliščin in začasne zaustavitve presejanja v času izbruha epidemije ogrožen. Komisijo združenja IABC, ki jo sestavljajo mednarodni strokovnjaki za komuniciranje z več kot 10-letnimi izkušnjami, tudi samih prejemnikov nagrade zlato pero, je program DORA navdušil, ker je s strateškim in dobro zastavljenim komuniciranjem ohranil zaupanje žensk na ravni pred epidemijo. Leta 2020 je dosegel 75-odstotno, leta 2021 pa 77-odstotno udeležbo, kar presega minimalne zahteve (70%) za dosego ključnega dolgoročnega cilja programa. 
 

Od leve proti desni Vesna Škrbec, svetovalka za odnose z javnostmi programa DORA, Amela Duratović Konjević, vodja Službe za odnose z javnostmi na OI, mag. Kristijana Hertl, dr. med., vodja programa DORA in Katja Jarm, dr. med., vodja Registra in klicnega centra programa DORA.

Vesna Škrbec in Amela Duratović Konjević ob prevzemu nagrade na slavnostni prireditvi v Torontu.

Mednarodni priznanji zlato pero.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava