Novica

Domov / Novica

Program DORA ponovno v Idriji

Od torka, 7. novembra 2017, v Idriji ponovno deluje mobilna enota programa DORA. Na slikanje dojk (presejalno mamografijo) vabimo ženske med 50. in 69. letom iz občin Idrija in Cerkno. Mobilna enota bo stala pri Zdravstvenem domu Idrija.

Z mamografijo, ki edina skladno z visokimi evropskimi smernicami kakovosti zagotavlja zgodnje odkrivanje raka dojk pri ženskah v navedeni starostni skupini, lahko odkrijemo raka še preden se pojavijo tipni ali vidni znaki bolezni. Zakaj je to pomembno? Če raka dojk odkrijemo na začetni stopnji, je zdravljenje lahko zelo uspešno Zato strokovni sodelavci programa DORA priporočajo ženskam, da se odzovejo na pisno vabilo, ki ga prejmejo s strani Onkološkega inštituta Ljubljana. Na vabilu sta že določena datum in ura pregleda v mobilni enoti. Za pregled v programu DORA ne potrebujete napotnice.

Mobilna enota programa DORA je v Idriji delovala že pred dvema letoma (od oktobra do decembra 2015). Takrat smo na prvi krog slikanja povabili 2.243 žensk iz občin Idrija, Cerkno in Žiri. Udeležba žensk je bila 66-odstotna. Za uspešno izvajanje programa je potrebna 70-odstotna udeležba žensk, zato smo letos namenili posebno pozornost namenjena spodbujanju žensk, da se udeležijo slikanja in storijo več za svoje zdravje. Rak dojk je še vedno najbolj pogost rak pri ženskah, saj v Sloveniji vsako leto zboli okoli 1.200 žensk. V Idriji so v prvem krogu slikanja leta 2015 odkrili raka dojke pri 14 ženskah.

Ženske, naredite korak za svoje zdravje, odzovite se vabilu na pregled in se s tem vključite v program DORA. Sodelavci programa DORA bomo poskrbeli, da bo slikanje potekalo strokovno in prijazno ter vam pomagali odgovoriti na vaša vprašanja.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava