Novica

Domov / Novica

Program DORA po dveh letih ponovno na Vrhniki

Po dveh letih se jeseni 2016 vrača na Vrhniko mobilna presejalna enota programa DORA. Stoji pred Zdravstvenim domom Vrhnika. Prvi dan slikanja je bil 21. oktober 2016, ženske vabimo v prvi, drugi in tretji krog presejanja.

Mobilna enota programa DORA tretjič na Vrhniki

Na presejalno slikanje v mobilno presejalno enoto programa DORA na Vrhniko bodo povabljene ženske med 50 in 69-im letom starosti iz občin Borovnica, Dobrova - Polhov Gradec, Horjul, Log - Dragomer, Logatec in Vrhnika. Za nekatere ženske iz omenjenih občin bo to že tretji krog presejanja. Presejalna enota bo stala pred Zdravstvenim domom Vrhnika. Mamografije bodo opravljali radiološki inženirji z Onkološkega inštituta Ljubljana. Ženske bodo dobile na dom osebno vabilo na presejalno mamografijo z vnaprej določenim terminom slikanja. Če jim termin ne ustreza, se lahko prenaročilo preko elektronske pošte dora@onko-i.si ali preko telefona 080 2728. Mobilna enota bo na Vrhniki do pomladi 2017.

Mobilna enota nazadnje na Vrhniki leta 2014/2015

Mobilna enota programa DORA je delovala na Vrhniki nazadnje od septembra 2014 do marca 2015. Takrat smo povabili 6.621 žensk iz tega območja, udeležba pa je bila 76–odstotna. Po evropskih smernicah za zagotavljanje kakovosti in uspešnosti presejalnih programov za raka mora biti udeležba ciljne populacije nad 70-odstotkov. Pod tem pogojem lahko zmanjšamo umrljivost za rakom dojk v ciljni populaciji za 25 odstotkov.

Želimo si, da bi se ženske tudi tokrat v čim večjem številu odzvale na vabilo na pregled, saj jim program DORA z visoko kakovostjo omogoča zgodnje odkrivanje raka dojk - če raka odkrijemo zgodaj, je zdravljenje zelo uspešno. 

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava