Novica

Domov / Novica

Program DORA novembra 2015 pričenja s slikanjem v Zdravstvenem domu Domžale

Novembra 2015 pričenja enota presejalnega programa za raka dojk DORA z delovanjem v Domžalah, in sicer v Zdravstvenem domu Domžale. Tja bodo v okviru programa na slikanje povabljene ženske med 50. in 69. letom s stalnim prebivališčem v Domžalah in okoliških občinah.

Nova lokacija programa DORA za ženske iz Domžal in okolice

V četrtek, 5. novembra 2015, se v Zdravstvenem domu Domžale pričenja slikanje žensk v okviru državnega programa DORA. V to enoto bodo na presejalno mamografijo vabljene ženske med 50. in 69. letom iz občin Domžale, Lukovica, Moravče, Trzin, Dol pri Ljubljani, Komenda, Mengeš in Vodice.

 V skladu z načrtom širitve programa DORA v Domžalah ne bo več delovala mobilna enota DORA vsaki dve leti, kot doslej, temveč bodo ženske presejalno mamografijo opravile v ZD Domžale. Slikanje bo opravljalo usposobljeno osebje Onkološkega inštituta, in sicer na začetku dva dni na teden. Slikanje bo potekalo skozi celo leto.

Udeležba žensk v Domžalah v preteklosti visoka

Do sedaj je program DORA na presejalno slikanje ženske iz Domžal in okolice vabil na dve leti v mobilno presejalno enoto DORA. Ta je v Domžalah delovala pred dvema in pred štirimi leti. Ženske so bile povabljene v prvi in v drugi krog presejanja. Udeležba je bila dobra, več kot 70-odstotna.  

Kot do sedaj bodo ženske prejele pisno vabilo z Onkološkega inštituta Ljubljana, na katerem bosta že določena datum in ura pregleda, ki ga bodo od sedaj opravljale v ZD Domžale. Za sodelovanje v programu DORA ženske ne potrebujejo napotnice. 

Na presejalno slikanje v ZD Domžale v okviru programa DORA se ženske iz Domžal in okoliških občin lahko naročijo tudi same, in sicer preko klicnega centra DORA na tel. št. – 080 27 28, vsak dan od 9.00 do 12.00, ali pišejo na elektronski naslov: dora@onko-i.si.

Strokovnjaki priporočajo sodelovanje v programu

Strokovnjaki Onkološkega inštituta in programa DORA priporočajo: Ženske, naredite korak za svoje zdravje, odzovite se vabilu na pregled in se s tem vključite v program DORA.

Državni presejalni program za raka dojk DORA omogoča ženskam med 50. in 69. letom pregled dojk z mamografijo na vsaki dve leti. S preprosto preiskavo - presejalno mamografijo - lahko zgodaj odkrijemo začetne rakave spremembe v dojki, ko jih ženska ali njen zdravnik še ne moreta zatipati in znaki bolezni še niso vidni. Če raka odkrijemo zgodaj, je zdravljenje zelo uspešno.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava