Novica

Domov / Novica

Program DORA na predstavitvi v Vitanjah

V nedeljo, 11. 8., je v Vitanjah potekala tradicionalna prireditev Holcerija, kjer so se odvile številne razstave in aktivnosti (stara kuhinja, kmetijska mehanizacija, prihod zastavonoš, vitanjske godbe na pihala, prikaz starih kmečki običajev, gozdarske veščine, revija narodnozabavnih ansamblov, delavnice za otroke, priznanja za lepo urejeno okolje in cvetlice).

Na dogodku sta naši sodelavki radiološki inženirki iz presejalno-diagnostičnega centra v UKC Maribor Sara Lorger in Veronika Magerl predstavili program zgodnjega odkrivanja raka dojk DORA. Program sta predstavili na povabilo Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenske Konjice, ki vsako leto sodeluje na tem dogodku. Poleg meritev sladkorja v krvi in ostalih osveščevalnih aktivnosti v skrbi za zdravje so letos želeli predstaviti tudi presejalne programe. 

"Program DORA smo letos prvič predstavili na tem dogodku. Glede na velik odziv in glede na to, da je udeležba žensk med 50. in 69. letom iz občine Vitanje v programu DORA nekoliko pod povprečjem (dobrih 60 %), je bila promocija zelo dobra odločitev. Mimoidočim obiskovalkam smo predstavili program, pri čemer je veliko žensk v program že vključenih. Nekatere smo spodbudili, naj se odzovejo našemu povabilu. Ženske, ki so se strinjale in s strani programa DORA še niso prejele vabila, smo jih nato s pomočjo registra DORA naročili in bodo presejalno mamografijo opravile v prihodnjih dneh," je vtise s predstavitve strnila Sara Lorger.  

Predstavitev programa DORA in Svit, Holcerija, Vitanje

Sodelavke programa DORA, NIJZ in CKZ ZD Slovenske Konjice na Holceriji v Vitanjah

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava