Novica

Domov / Novica

Program DORA na celjskem sejmu Altermed/Green Vita 

Na letošnjih pomladnih sejmih v Celju, ki so potekali od 20. do 22. 5., so se na vabilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje – Območna enota Celje predstavili tudi državni presejalni programi ZORA, DORA in Program Svit. Vsi trije preventivni programi lahko povemo o prijetni izkušnji promocije preventivnega zdravja v Celju. Dve leti izrednih okoliščin, povezanih z epidemijo covid-19, kažeta na potrebo, da moramo ponovno osebno pristopiti do uporabnic in uporabnikov storitev. 
Sodelavka programa DORA Diana Cegnar, ki je predstavljala program na sejmu, je opazila, da je program DORA dobro prepoznan in da obiskovalci izrazijo zaupanje in pohvale. Večina mimoidočih žensk je že bila vključena v program DORA, kot tudi ostale preventivne programe. Veliko je tudi mlajših žensk, ki so se obrnile na sodelavko z različnimi vprašanji.
Najbolj pogosto so obiskovalke sejma spraševale, kako je potekalo vabljenje in presejalno slikanje v času epidemije covid-19. Če povzamemo z eno besedo, je promocijo zdravja potrebno izvajati redno in čim bolj pogosto, zato je zaželeno, da smo na takih dogodkih vidni za dobrobit vseh uporabnikov.
Zahvaljujemo se sodelavkam NIJZ in programa ZORA, s katerimi smo skupaj promovirali vse tri presejalne programe za raka. Skupaj smo s strokovnim znanjem pripomogli, da je predstavitev in promocija zdravja tudi tokrat uspela.  

Predstavitev programa DORA na celjskem sejmu Altermed, maj 2022

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava