Novica

Domov / Novica

Program DORA aktivno sodeluje pri letošnjem Tednu boja proti raku

Državni program DORA je eden izmed treh presejalnih programov za raka v Sloveniji, ki jih letos izpostavlja Teden boja proti raku in poziva ljudi k udeležbi v teh programih. Vodja programa DORA mag. Maksimiljan Kadivec, dr. med., je na današnji novinarski konferenci ob uvodu v teden boja proti raku, ki je potekala na Onkološkem inštitutu Ljubljana, predstavil delo in novosti programa DORA.

Mag. Maksimiljan Kadivec, dr. med., vodja državnega presejalnega programa za raka dojk DORA: »Program DORA v letu 2016 uspešno nadaljuje s širitvijo po novem strateškem načrtu, ki predvideva širitev programa na območje celotne Slovenije do leta 2018. V program DORA je v tem trenutku vključenih 55 % vseh ustreznih slovenskih žensk, in sicer program v celoti z vabili pokriva OE ZZZS Ljubljana in Maribor, februarja pa sta se v program vključili tudi OE Koper ter OE Kranj. Dosedanja udeležba v programu je več kot 80-odstotna, pri tem pa dve tretjini rakov dojk odkrijemo v omejeni obliki bolezni, tretjina odkritih rakov pa je manjših od 1 cm. Ti kazalniki že napovedujejo učinkovitost programa in dosego dolgoročnega cilja – zmanjšanja umrljivosti žensk zaradi raka dojk. «

 Celotno sporočilo za javnost in gradivo za medije ob Tednu boja proti raku 2016, ki ga prireja Zveza slovenskih društev za boj proti raku, letos v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, najdete tukaj:

Teden boja proti raku 2016-sporočilo za medije

Gradivo za medije ob Tednu boja proti raku ZORA DORA SVIT

Več informacij o Tednu boja proti raku 2016:

http://www.onko-i.si/onkoloski_institut/medijsko_sredisce/novice/novica/article/2351/

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava