Novica

Domov / Novica

Predstavitve programa DORA na majskih dnevih zdravja

V maju sta potekali predstavitvi programa DORA na dnevih zdravja v Radovljici in na Vrhniki. Odziv obiskovalcev je presegel pričakovanja organizatorjev dogodkov, Srednje zdravstvene šole Jesenice (program Zdravstvena nega) in Centra za krepitev zdravja na Vrhniki. Posameznega dogodka se je udeležilo okoli 500 ljudi, kar je zelo pohvalno in razveseljivo, saj kaže na to, da ljudje veliko pozornosti namenjajo skrbi za svoje zdravje.

Na predstavitvenih stojnicah so sodelavke programa DORA delile informativne zgibanke in odgovarjale na vprašanja. Večina vprašanj je bilo povezano z izvajanjem slikanja (mamografijo), kakovostjo rezultatov in nadaljnjih postopkih zgodnjega odkrivanja raka dojk. »Zelo smo veseli, da lahko na lokalnih dnevih zdravja po različnih koncih Slovenije predstavljamo program DORA in njegove prednosti pri zgodnjem odkrivanju raka dojk. Zdaj, ko imajo vse slovenske ženske enakopraven dostop do programa DORA, si prizadevamo, da se ga udeležijo v čim večjem številu in tako naredijo korak za svoje zdravje,« je povedala Diana Cegnar, ki je predstavljala program DORA na Vrhniki.

Zahvaljujemo se lokalnim organizacijam, ki so nas povabile na dogodke in vsem, ki ste nas obiskali na predstavitvenih stojnicah. Se vidimo na Vrhniki in v Radovljici čez leto dni.  

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava