Novica

Domov / Novica

Predstavitev programa DORA na lokalnih dnevih zdravja v Postojni, na Vrhniki in v Domžalah

V Domžalah smo 12. aprila 2024 sodelovali na Dnevu za zdravje, ki ga je ob podpori Občine Domžale organiziral Center za krepitev zdravja Domžale. Dogodek je potekal v dopoldanskem času, tako da so bili udeleženci večinoma upokojenci. Vsi trije presejalni programi za raka ZORA, DORA in Svit ter Europa Donna – Slovensko združenje za boj proti raku dojk smo imeli stojnice drug ob drugem, tako da so se obiskovalci večinoma ustavili in pozanimali pri vseh. Veliko žensk se je zaustavilo z vprašanjem, kdaj bo podaljšana starost za vabljenje. V Domžalah je program DORA predstavljala naša sodelavka v klicnem centru DORA diplomirana medicinska sestra Irma Šmelcer.

Na Vrhniki so 17. maja 2024 potekale različne dejavnosti v sklopu prireditve Dneva zdravja, ki jo je organiziral Center za krepitev zdravja iz ZD Vrhnika. Obiskovalci so imeli priložnost, poleg številnih meritev in aktivnosti, obiskati tudi našo informativno stojnico. Tam smo predstavljali presejalne programe za raka materničnega vratu in raka dojk, nudili koristne informacije in delili različna promocijska gradiva. Poleg tega smo odgovarjali na vprašanja o presejalnih programih za raka in temah, povezanih s preprečevanjem raka. Na Vrhniki je presejalna porgrama za raka DORA in ZORA predstavljala sodelavka programa ZORA Kaja Batista. 

24. maja 2024 pa smo program DORA predstavljali na Festivalu zdravja v organizaciji Centra za krepitev zdravja ZD Postojna. Festival je bil odlično organiziran, tudi gostitelji so se zelo potrudili. V sončnem vremenu je prišlo na trg kar nekaj ljudi, ki so si z zanimanjem ogledali vse predstavitve. V Postojni je program DORA obiskovalcem predstavila sodelavka iz klicnega centra DORA diplomirana medicinska sestra Marijana Rihtarič.

Veseli smo, da smo lahko sodelovali na lokalnih dnevih zdravja ter prispevali k oblikovanju zanimivega in pestrega programa. Hvala vsem organizatorjem za povabilo in se vidimo naslednje leto.

DORA na Dnevu zdravja v Domžalah (12. 4. 2024)
DORA na Festivalu zdravja v Postojni (24. 5. 2024

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava