Novica

Domov / Novica

Predstavitev programa DORA evropski javnosti

V Cankarjevem domu v Ljubljani se je začela 11. evropska konferenca o javnem zdravju, ki bo trajala do 1. decembra. Gre za izjemno pomemben dogodek v mednarodnem prostoru na področju javnega zdravja. Konferenca je pobuda Evropskega združenja za javno zdravje  (EUPHA), v Ljubljani pa je soorganizator konference Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Sektor javnega zdravja se nenehno sooča z novimi izzivi za izboljšanje zdravja in kakovosti življenja evropske populacije. Na konferenci v Ljubljani bodo predstavljeni rezultati novejših raziskav, dobre prakse v javnem zdravstvu, posebna pozornost bo posvečena mreženju in vzpostavitvi partnerstev v različnih sektorjih z namenom izboljšanja zdravja prebivalstva.

Na konferenci bodo predstavljeni tudi vsi trije slovenski presejalni programi SVIT, ZORA in DORA. Vodja programa DORA mag. Maksimiljan Kadivec, dr. med., bo danes, 28. 11., med 16.10 in 16.30 uro udeležencem konference predstavil izkušnje slovenskega presejalnega programa za zgodnje odkrivanje raka dojk DORA, ključne dosežke in izzive prihodnosti. Program DORA je namreč v Sloveniji in tudi širše v Evropi prepoznan kot vrhunska javnozdravstvena storitev in primer dobre prakse. 

Več o konferenci: https://ephconference.eu/

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava