Novica

Domov / Novica

Predstavitev DORE na Mestni občini Maribor

Na srečni dan, petek trinajstega (13. 10.), je potekalo predavanje o programu DORA na Mestni občini Maribor. Sodelavkam občine sta program zgodnjega odkrivanja raka dojk DORA predstavila vodja mag. Maksimilijan Kadivec, dr. med., in mag. Kristijana Hertl, dr. med.

Po pozdravnem nagovoru podžupana občine Maribor mag. Zdravka Luketiča je mag. Kadivec podrobneje spregovoril o programu in širitvi DORE po Sloveniji v naslednjih mesecih, ki bo vključil tudi ženske iz SV Slovenije. Pomen slikanja (mamografije) je predstavila mag. Hertlova in udeleženke vprašala, ali imajo izkušnjo z DORO. Nekatere med njimi so se pregleda že udeležile in z ostalimi sodelavkami delile pozitivno izkušnjo. Spoznali pa smo tudi gospo, ki so ji odkrili raka dojke prav s programom DORA. Mag. Hertlova je zato poudarila pomen zgodnjega odkrivanja raka z rednim slikanjem dojk na vsaki dve leti za ženske v obdobju 50. in 69. letom, ko je rak dojk najpogostejši. S slikanjem lahko raka odkrijejo bistveno prej, preden se pojavijo vidni ali tipni znaki raka dojk. In če je rak dojk odkrit na začetni stopnji, je zdravljenje lahko uspešno. Ob zaključku sta predavatelja pozvala vse, da k udeležbi v programu DORA spodbujajo svoje mame, babice, tete, sosede in prijateljice ter tako pripomorejo k večji skrbi za zdravje žensk v Sloveniji.

Vsem sodelavkam Mestne občine Maribor se zahvaljujemo za topel sprejem. Upam, da ste se imele lepo v naši družbi in da se še kdaj vidimo.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava