Novica

Domov / Novica

Predavanje o programu DORA za medicinske sestre v Izoli

Konec septembra (25. 9.) je v prostorih Zdravstvene fakultete Koper v Splošni bolnišnici Izola potekalo strokovno izobraževanje z naslovom Preventivni programi za odraslo populacijo, ki sta ga organizirala Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koper v sodelovanju z območno enoto Nacionalnega inštituta za javno zdravje Koper.
Na izobraževanju je naša sodelavka v klicnem centru programa DORA Stanka Sabo predstavila program DORA. Udeleženke izobraževanja so bile medicinske sestre iz zdravstvenih domov, ki delajo v preventivi, referenčnih, ginekoloških ambulantah in v patrožni službi.

V programu DORA smo želeli še dodatno spodbuditi sodelovanje medicinskih sester pri ozaveščanju žensk o prednosti programa in zgodnjega odkrivanja raka dojk, saj delo medicinskih sester obsega tudi pojasnjevanje in svetovanje o skrbi za zdravje. Predstavili smo jim tudi najpogostejša vprašanja s strani žensk in seveda odgovore na njih. Po besedah Stanke Sabo je bil odziv dober, saj so že naslednji dan v klicni center programa DORA dobili prošnje iz referenčnih ambulant za vpis njihovih pacientk.

Stanka Sabo, sodelavka klicnega centra programa DORA

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava