Novica

Domov / Novica

Otvoritev prenovljenih prostorov Presejalno diagnostičnega centra DORA

12. decembra 2014 je na Onkološkem inštitutu Ljubljana potekala otvoritev prenovljenih prostorov Presejalno diagnostičnega centra DORA. S prenovo smo pridobili dodatne prostore in dva nova mamografa, kar omogoča nadaljnjo širitev Programa DORA v Sloveniji.

Onkološki inštitut Ljubljana (OIL) je v začetku decembra 2014 uspešno končal s prenovo prostorov Presejalno diagnostičnega centra DORA, ki se nahaja v pritličju stavbe H. S prenovo, ki smo jo pričeli izvajati konec septembra, smo pridobili nekaj dodatnih prostorov za namestitev dveh novih mamografov in ultrazvoka ter s tem zadostili velikim potrebam programa DORA.

S prenovo smo tako dobili dva nova prostora za presejalne in diagnostične naprave. Uredili smo preostale prostore, predvsem sprejem žensk, kjer je po novem ločen prostor za ženske, ki prihajajo na presejalno mamografijo, in tiste, ki so v DORO prišle na dodatne preiskave. Vsi prostori so kakovostno opremljeni, hlajeni in bolje prezračeni.

Prenovljene prostore DORE so v petek uradno odprli generalni direktor OIL dr. Janez Remškar, strokovni direktor OIL dr. Janez Žgajnar in vodja Programa DORA dr. Maksimiljan Kadivec. Povabljeni - sodelavci DORE, zaposleni na OIL, predstavniki nevladnih organizacij Europe Donne in Društva onkoloških bolnikov Slovenije ter novinarji smo si skupaj ogledali nova mamografa, prenovljene ambulante za nadaljnjo obravnavo žensk v DORI in novo pisarno za administracijo. Hodniki in čakalnica so trenutno tudi praznično okrašeni, stene pa krasijo umetniške slike dr. Dušana Sedeja, zdravnika iz Žirov.

Prenovljeni prostori Presejalno diagnostičnega centra DORA pomenijo povečanje kapacitete programa DORA in s tem možnost obravnave večjega števila žensk. To je eden izmed korakov k nadaljnji širitvi DORE v Republiki Sloveniji.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava