Novica

Domov / Novica

Odložitev mamografije, če ste v zadnjih dveh tednih bivali ali potovali v državah na rdečem seznamu

Če ste v 14 dneh pred vašim terminom mamografije v programu DORA bivali ali potovali po državah na t.i. rdečem seznamu (kot so trenutno Bosna in Hercegovina, Srbija, Kosovo, Severna Makedonija, Albanija in druge države), mamografije v programu DORA ne boste mogli opraviti in vam bomo uredili nov termin.

Naprošamo vse ženske, ki ste v 14 dneh pred predvideno mamografijo v programu DORA potovale ali bivale v državah s povečanim epidemiološkim tveganjem  (t. i. rdeči seznam držav, za katere je predvidena odredba 14-dnevne karantene), da nas kontaktirate na e-pošto dora@onko-i.si ali na brezplačno telefonsko številko 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro). Termin mamografije vam bomo prestavili na kasnejši datum.

Navedeni ukrep je v skladu z navodilom Ministrstva RS za notranje zadeve, da se 14-dnevna karantena odredi vsem osebam, ki vstopajo v Slovenijo in imajo stalno ali začasno prebivališče v državah s poslabšano epidemiološko situacijo (t. i. rdeči seznam) in vsem osebam ne glede na državljanstvo ali državo bivanja, ki prihajajo v Slovenijo iz teh držav razen, če sodijo med šest izjem (v točkah 2, 3, 4, 5, 6 in 7) v 10. členu odloka.

Seznam aktualnih držav s poslabšano epidemiološko sliko, za katere se ob povratku odredi 14-dnevna karantena, ter navedba izjem, sta dostopna na spletni strani Vlade RS.

V programu DORA želimo z upoštevanjem tega ukrepa poskrbeti za varnost vseh žensk, ki prihajajo na mamografijo, in tudi zaposlenih oz. posredno zmanjšati tveganje za vnos okužbe z novim koronavirusom v zdravstveno ustanovo, kjer je presejalni center programa DORA.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava