Novica

Domov / Novica

Obvestilo o ukrepih programa DORA za obvladovanje nalezljivih bolezni

Zaradi povečanega števila akutnih obolenj dihal v Sloveniji tudi v programu DORA pozivamo ženske, da se mamografije in dodatnih obravnav udeležite samo, če ste zdrave, kar pomeni, da ne kažete znakov obolenja, značilnih za akutne okužbe dihal ali prebavil (telesna temperatura nad 38 ˚C, kašelj, težko dihanje, driska). Če ste zboleli in se mamografije ali dodatne obravnave ne morete udeležiti, nas za nov termin pokličite ali nam pišite na:

 

Obvestilo NIJZ o delovanju preventivnih programov

Po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) trenutna epidemiološka situacija ne zahteva sprememb v izvajanju presejalnega testiranja v Sloveniji. Zato bo presejalni program za raka dojk DORA do nadaljnjega redno deloval na vseh lokacijah.

 

Posebno opozorilo zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom

Ženske, ki prihajajo na mamografijo ali dodatne obravnave v program DORA in imajo vročino ali so jo imele v zadnjih dneh (≥38 °C) IN imajo vsaj enega od simptomov ali znakov akutne okužbe dihal (kašelj, težko dihanje ali občutek pomanjkanja zraka) IN so bile pred kratkim na območju visokega tveganja za okužbo z novim koronavirusom*, pozivamo, naj ostanejo doma in naj se prenaročijo na zgoraj navedenih kontaktih, za obravnavo suma na koronavirus pa naj se obrnejo na svojega osebnega zdravnika.

* Območja s povečanim tveganjem se kontinuirano posodabljajo v skladu s širjenjem SARS-CoV-2 in so dostopna na spletnih straneh NIJZ26. 2. 2020 so bila ta območja Vuhan ali kjerkoli drugje na Kitajskem (vključno z območjem Hongkonga in Macaa), Južna Koreja, Iran ali italijanske province Lombardija, Veneto, Piedmont ali Emiglia Romagna, Japonska in Singapur.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava