Novica

Domov / Novica

Obvestilo o nadaljnjem sproščanju epidemioloških ukrepov za zaščito pred covid-19 v programu DORA na Onkološkem inštitutu Ljubljana

Obveščamo, da nošenje zaščitnih mask na Onkološkem inštitutu Ljubljana za ambulantne bolnike in hospitalizirane bolnike ter spremljevalce in obiskovalce ni več obvezno.

Za ženske, ki pridejo na slikanje dojk (presejalno mamografijo) v program DORA na Onkološki inštitut Ljubljana ali na nadaljnje preiskave sprememb v dojkah, tako maska ni več obvezna. Še vedno pa ostaja priporočena uporaba mask v prostorih, kjer ni mogoče zagotoviti zadostne medosebne razdalje (čakalnice, sprejemne pisarne, v diagnostičnih prostorih, kjer poteka slikanje dojk (mamografija) in dodatne obravnave v programu DORA) in ustreznega prezračevanja. Onkološki inštitut Ljubljana v skrbi za zdravje bolnikov vljudno poziva tudi vse obiskovalce k nadaljnji uporabi zaščitnih mask med obiski bolnikov, saj onkološki bolniki sodijo v ranljivo skupino prebivalstva.

Ob znakih prehladnega obolenja, prosimo, da ženske kontaktirate klicni center programa DORA za prenaročilo na brezplačni telefon 080 27 28 med 9. in 12. uro vsak delavnik ali prek elektronske pošte dora@onko-i.si.

Uporaba mask je v nekaterih ustanovah, kjer se izvaja presejalna mamografija v programu DORA priporočljiva, v nekaterih pa še vedno obvezna. Ženske prosimo, da upoštevate navodila posamezne ustanove, kamor ste naročene na presejlano mamografijo.

V skrbi za zdravje vseh se vam zahvaljujemo za upoštevanje priporočil.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava