Novica

Domov / Novica

Obisk finske strokovne delegacije in predstavnika Mednarodne agencije za jedrsko energijo

Aprila smo v programu DORA gostili kar dva pomembna obiska iz tujine. Skupaj s presejalnima programoma za raka ZORA in Svit smo se predstavili finski delegaciji različnih strokovnjakinj s področja javnega zdravja in etike, ki premikajo meje v zdravstvenem sistemu tako Finske kot tudi širše v Evropi in svetu. Ob njihovem obisku Slovenije v organizaciji Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in Ministrstva za zdravje so se na Onkološkem inštitutu Ljubljana srečale s predstavniki programa DORA, ZORA in Svit. 
Prisluhnili smo tudi njihovim izkušnjam. Dr. Marjukka Mäkelä je spregovorila o finskih nacionalnih smernicah za klinično prakso, ki temeljijo na dokazih in so v podporo odločanju o zdravstveni oskrbi in v korist pacienta, dr. Ilona Autti-Rämö pa nam je predstavila izkušnje pri vključevanju etike v vrednotenje zdravstvenih tehnologij in odločanje. 

Le nekaj dni kasneje pa smo v sklopu njegovega večdnevnega obiska Slovenije gostili g. Oliviera Pelleta, specialista radiologije in predstavnika Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA). 
Predstavili smo mu dosežke programa DORA, ogledal pa si je tudi naše diagnostične prostore na Onkološkem inštitutu Ljubljana in mobilno enoto. G. Pellet se je zahvalil celotni ekipi za pomoč pri usposabljanju radiološkega osebja, ki ga strokovnjaki programa DORA (radiologi in radiološki inženirji) izvajajo v sklopu dolgoletnega sodelovanja z Mednarodno agencijo za jedrsko energijo pri razvoju presejalnih programov za raka dojk v državah, kjer take programe šele vzpostavljajo. 

Srečanje finske delegacije s predstavniki slovenskih presejalnih programov za raka

Obisk predstavnika Mednarodne agnecije za jedrsko energijo g. Oliverja Pelleta v prostorih programa DORA na Onkološkem inštitutu Ljubljana

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava