Novica

Domov / Novica

Novi prostori programa DORA v splošni bolnišnici Brežice

V ponedeljek, 8. 3. 2021, na dan žena bomo v Splošni bolnišnici Brežice začeli s slikanjem žensk v novih prostorih programa DORA. Odslej bodo ženske presejalno mamografijo v programu DORA opravljale v 2. nadstropju stavbe D brežiške bolnišnice (Černelčeva cesta 18, Brežice). Dostop za gibalno ovirane osebe je v stavbi K skozi vhod urgence. Do konca marca 2021 je skozi vhod urgence tudi vstop za vse ženske, ki so na mamografijo v presejalni center DORA naročene po 15. uri. 

V brežiško bolnišnico na presejalno mamografijo vabimo ženske med 50. in 69. letom iz občin Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško in Sevnica. Vse povabljene ženske bodo od ponedeljka, 8. 3. 2021, vabilo na mamografijo v program DORA prejele z novim naslovom presejalnega centra v brežiški bolnišnici. Slikanje bodo tako kot na stari lokaciji v brežiški bolnici izvajali radiološki inženirji z Onkološkega inštituta Ljubljana.

Vabimo ženske, da se presejalne mamografije udeležijo in da s sabo prinesejo izpolnjen ter podpisan vprašalnik o zdravstvenem stanju in privolitveno izjavo za presejalno mamografijo. Če ima ženska znake akutne okužbe dihal ali druge znake covid-19 bolezni, prosimo, da nas kontaktira in uredili ji bomo nov kasnejši datum presejalne mamografije. To lahko stori tako, da nam piše na dora@onko-i.si ali prek spletnega obrazca https://dora.onko-i.si/prenarocanje ali nas pokliče na brezplačni telefon 080 27 28 od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

 

Vhod v nove prostore programa DORA, stavba D, 2. nad.

Mamograf v novih prostorih programa DORA

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava