Novica

Domov / Novica

Nova slikarska razstava mladih avtorjev v čakalnici DORA na OI

V prostorih programa za zgodnje odkrivanje raka dojk DORA na Onkološkem inštitutu Ljubljana je decembra potekala otvoritev razstave dveh mladih in nadobudnih umetnikov, ki sta svoje življenje posvetila delu zdravnika in slikarstvu. Zala Lužnik in Igor Šivec Trampuž, oba specializanta oftalmologije, sta se odločila, da svoje medicinsko poznavanje anatomije udejanjita tudi v opusu svojih del, ki sta jih razstavila v prostorih čakalnice DORA na OI.

 

Čeprav enaka usmeritev, pa imata po besedah akademskega slikarja Janeza Kovačiča avtorja močno različen pristop. Zala like vidno poenostavlja, kar ji pripomore k močnemu izrazu različnih portretnih posebnosti, medtem ko se Igor izjemno posveča aktu, predvsem odčitava izrazito telesnost figur, ki jih postavlja v zahtevno držo. Oba slikarja sta mlada zdravnika in raziskovalca umetnosti ter so jima, kot pravi Janez Kovačič, »vrata v slikarstvo široko odprta, saj ju odlikuje ljubezen do poslanstva in dejstvo, da se veliko slikarjev izmika figuri.«

Verjamemo, da bodo novo razstavo pozdravile tudi ženske, ki k nam prihajajo na preglede v programu DORA in da jim bodo obisk popestrila dela obeh razstavljavcev.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava