Novica

Domov / Novica

Nova razstava v prostorih čakalnice programa DORA na Onkološkem inštitutu Ljubljana

V začetku aprila smo se v prostorih čakalnice presejalnega programa za raka dojk DORA na Onkološkem inštitutu Ljubljana (OI) poslovili od dosedanje razstave Milink avtorice Mirjam Senica in izrekli dobrodošlico novi razstavi Sonie Sofie Trošt, ki se predstavlja s svojo postavitvijo ART Mandala. Magistra Akademije za likovno umetnost v Ljubljani in diplomirana arhitektka Fakultete za arhitekturo se je dodatno specializirala še iz Eko umetnosti in arhitekture doma ter v tujini. Njena razstava bo na ogled do konca poletja.  

Kot pravi sama, je njeno poslanstvo skozi sliko prenesti na platno najrazličnejše vibracije in energije, ki v naravi, vesolju in seveda v nas samih obstajajo. Skozi svet barv, občudovanja narave in iskanja prvinskih vzorcev arhitekture v okolju, ki nas obkroža, je začela ustvarjati ART Mandale. Njene slike so preplet barv, oblik, naravnih materialov, kristalov, peskov itd.

ART Mandala najde svoje vzorce že v Vastu Shastri, pradavni znanosti o umetnosti in arhitekturi, ki naj bi izvirala že pred letom 3.000 pred našim štetjem. Starodavne vede, kot tudi Veda Vastu Shastra, so bile napisane v Sanskrtu – starodavnem jeziku, ki naj bi bil tudi izvor indoevropskih jezikov. Ti starodavni zvoki in zapisi se pretvarjajo tudi v simbole. Določeni zvoki nosijo svoj simbol. In prav te zvoke ter simbole raziskuje Sonia Trošt v projektu imenovanem ART & SOUND Mandala z enim izmed največjih italijanskih strokovnjakov na področju raziskovanja vokala Alessandrom Imelijem (Alex Imelio). 
Njeno delovanje sega predvsem na področje ekološke umetnosti. Živi in deluje na slovenski Obali. Projekte izvaja doma in po svetu pod univerzalnim naslovom Ecolife ART.
 

Od desne proti levi: mag. Kristijana Hertl, dr. med., vodja programa DORA, Sonia Sofia Trošt, ART Mandala, Mirjam Senica, avtorica razstave Milink

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava