Novica

Domov / Novica

Mobilna presejalna enota DORA preseljena na Vrhniko

V ponedeljek, 1. oktobra 2012, bo mobilna enota presejalnega programa za raka dojk DORA pričela z delovanjem na Vrhniki, kjer bodo v okviru programa slikane ženske med 50. in 69. letom s stalnim prebivališčem v občinah: Brezovica, Borovnica, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Log-Dragomer, Logatec in Vrhnika. V okviru DORE trenutno vabimo na presejalno mamografijo ženske iz Osrednjeslovenske regije in Zagorja. Od januarja do konca avgusta 2012 je bilo v okviru programa slikanih 15.560 žensk in med njimi odkritih 130 rakov.

 

V ponedeljek, 1. oktobra 2012, bo na Vrhniki v okviru državnega presejalnega programa za raka dojk DORA pričela delovati mobilna enota, ki je 28. septembra 2012 zaključila s slikanjem v Litiji. Na presejalni pregled v mobilno enoto na Vrhniko, ki bo stala ob Zdravstvenem domu Vrhnika, bodo vabljene ženske iz občin: Brezovica, Borovnica, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Log-Dragomer, Logatec in Vrhnika. 

Cilj programa DORA je v presejani populaciji zmanjšati umrljivost žensk za rakom dojk za 25 do 30 odstotkov. Pogoj za uspešnost programa je, da se vabilu na mamografski pregled odzove vsaj 70 odstotkov žensk. 

Državni presejalni program za raka dojk DORA omogoča vsem ženskam med 50. in 69. letom pregled z mamografijo na vsaki dve leti, in sicer z vnaprejšnjim vabljenjem. Ženske, ki ustrezajo merilom za udeležbo v programu DORA, bodo z Onkološkega inštituta Ljubljana prejele pisno vabilo, na katerem bosta že določena datum in ura pregleda. 

V program pa se lahko naročijo tudi same, če ustrezajo merilom (starostno obdobje in stalno prebivališče v Osrednjeslovenski regiji in Zasavju), in sicer tako, da pokličejo telefonsko številko: 01 5879 561, vsak dan od 9. do 11. ure, ali pišejo na elektronski naslov: dora@onko-i.si . Za sodelovanje v programu DORA ženske ne potrebujejo napotnice. 

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava