Novica

Domov / Novica

Mobilna enota DORE nadaljuje s slikanjem v Kamniku

Ljubljana, 27. avgust 2013 ­– 26. avgusta 2013 je v Kamniku po krajših poletnih počitnicah ponovno pričela delovati mobilna enota državnega presejalnega programa za raka dojk DORA. Na slikanje dojk (presejalna mamografija) v tej mobilni enoti vabimo  ženske med 50. in 69. letom iz Osrednjeslovenske regije iz Kamnika in okoliških občin Komenda, Mengeš in Vodice. Mobilna enota DORA stoji na ploščadi ob Kulturnem domu Kamnik.

V Kamniku je slikanje dojk v okviru državnega programa DORA že potekalo pred dvema letoma in se je aprila letos ponovno pričelo, ker program DORA vabi ženske na slikanje na vsaki dve leti. Mobilna enota bo v Kamniku delovala predvidoma do začetka oktobra. Od 8. aprila do konca julija 2013 je bilo tam slikanih 2.203 žensk, kar do sedaj predstavlja zelo dobro, skoraj 90-odstotno udeležbo.

Pogoj za uspešnost programa in s tem za zmanjšanje umrljivosti žensk za rakom dojk, ki je cilj presejanja, je več kot 70-odstotna odzivnost žensk. Tako dobrega odziva kot v Kamniku si v programu DORA želimo tudi pri nadaljnjem širjenju programa po Sloveniji.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava