Novica

Domov / Novica

Vabilo na mednarodni simpozij 15 let programa DORA: S kakovostjo do rezultatov - 21. april 2023

V A B I L O 

Državni presejalni program za raka dojk DORA letos praznuje 15. obletnico delovanja. V teh letih je postal sinonim za kakovost in evropski primer dobre prakse izvajanja presejanja za raka dojk. Od začetka vzpostavitve programa leta 2008 smo povabili 385.000 žensk (nekatere že v osmi krog), opravili 805.000 mamografij in odkrili skoraj 5.000 primerov raka dojk, večinoma na začetni stopnji, ko je zdravljenje zelo uspešno. Ženske zaupajo programu in se v povprečju odzovejo povabilu v več kot 75 %, lani celo v 78 %. Vsi ti rezultati presegajo vrednosti evropskih smernic presejanja za raka dojk in omogočajo dolgoročno doseganje cilja programa DORA – to je za 30 % manj smrti zaradi raka dojk v ciljni populaciji slovenskih žensk med 50. in 69. letom.
Ob 15-letnici delovanja programa DORA vas vabimo na mednarodni simpozij, kjer bodo slovenski in tuji predavatelji celovito prikazali prve dolgoročne rezultate programa DORA v Sloveniji in prihodnost presejanja za raka dojk v Evropi.


Mednarodni simpozij 15 let programa DORA: S kakovostjo do rezultatov bo potekal v petek, 21. aprila 2023, od 8.30 do 13. ure

v Kongresnem centru Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, Pot za Brdom 4, Ljubljana.­


Za sodelovanje je obvezna prijava do 31. marca 2023. Prijazno vas prosimo, da svojo prijavo na dogodek izpolnite na tej povezavi: https://dora.onko-i.si/dora-15-let/obrazec-za-prijavo
Preliminarni program si lahko ogledate na spletni strani dogodka: https://dora.onko-i.si/dora-15-let

Za udeležbo ne bo potrebno plačilo kotizacije, s sodelovanjem pa boste zdravniki prejeli točke Zdravniške zbornice Slovenije.

Dogodek je namenjen strokovni javnosti in sodelavcem programa DORA.

Veselimo se srečanja z vami.
Vljudno vabljeni.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava