Novica

Domov / Novica

Konferenca o pilotnem projektu evropskega akreditacijskega postopka za presejalne programe za raka dojk

V Ispri v bližini Milana v Italiji je ta teden v prostorih Evropske komisije (Joint Research Centre) potekala konferenca, kjer se zbirajo odzivi o pilotnem projektu evropskega akreditacijskega postopka za presejalne programe za raka dojk. 

Na sestanku so sodelovali predstavniki Nemčije, Italije, Latvije, Poljske, Romunije, Španije in Slovenije. Udeleženci konference delijo svoje izkušnje o pilotnem projektu vzpostavitve evropskega akreditacijskega postopka za presejalne programe in širše za zdravstvene storitve za raka dojk. v pilotnem projektu je sodeloval tudi slovenski Državni presejalni program za raka dojk DORA.

Sestanka sta se udeležili mag. Kristijana Hertl, dr. med., vodja programa DORA, in dr. Mateja Kurir Borovčić, dipl. fil. in pol., projektni vodja v programu DORA. Na fotografiji sta skupaj s predstavnikoma revizorjev Bureau Veritas Italia Nicoletto Palese in Luco Mascaretti.

Na fotografiji predstavnici programa DORA in predstavnika revizorjev Bureau Veritas Italia, ki sta novembra 2022 izvajala pilotno presojo na Onkološkem inštitutu Ljubljana. 

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava