Novica

Domov / Novica

Državni presejalni program za raka dojk DORA ponovno v Litiji

Avgusta 2016 se državni presejalni program za raka dojk DORA ponovno vrača v Litijo. Na presejalno mamografijo bodo v mobilno enoto programa DORA povabljene ženske med 50. in 69. letom s stalnim prebivališčem v občinah Litija in Šmartno pri Litiji. Mobilna enota bo stala pri Zdravstvenem domu Litija, in sicer od 16. avgusta do konca septembra 2016.

V drugi polovici avgusta bo v Litiji po dveh letih ponovno potekalo presejalno slikanje dojk v okviru državnega presejalnega programa za raka dojk DORA, in sicer v mobilni enoti programa DORA. Na mamografijo v to enoto bodo vabljene ženske med 50. in 69. letom iz občin Litija in Šmartno pri Litiji. Povabili jih bomo okoli 2.000. Mobilna enota programa DORA bo stala ob Zdravstvenem domu Litija. Slikanje žensk bo potekalo od 16. avgusta do konca septembra 2016.

Ženske bodo z Onkološkega inštituta Ljubljana prejele pisno vabilo, na katerem bosta že določena datum in ura pregleda v mobilni enoti. Za sodelovanje v programu DORA ženske ne potrebujejo napotnice. V program pa se lahko naročijo tudi same, tako da pokličejo brezplačno telefonsko številko 080 27 28, vsak dan od 9.00 do 12.00, ali pišejo na elektronski naslov: dora@onko-i.si

Program DORA v Litiji leta 2014

Letos bodo ženske iz občin Litija in Šmartno pri Litiji vabljene v tretji krog presejalnega slikanja. Mobilna enota programa DORA je v Litiji delovala že dvakrat, leta 2012 in 2014. Pred dvema letoma smo na presejalno mamografijo povabili 1.218 žensk, udeležba je bila 83-odstotna. Od vseh slikanih žensk jih je 26 potrebovalo dodatne preiskave zaradi nejasnih sprememb, vidnih na mamografskih slikah. Pri štirih ženskah smo odkrili raka dojke.

Velika udeležba v programu DORA kaže na zelo dobro ozaveščenost žensk s tega območja.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava