Novica

Domov / Novica

Državni presejalni program za raka dojk DORA ponovno v Litiji

V začetku junija se državni presejalni program za raka dojk DORA ponovno vrača v Litijo. Na presejalno mamografijo bodo v mobilno enoto programa DORA povabljene ženske med 50. in 69. letom s stalnim prebivališčem v občinah Litija in Šmartno pri Litiji. Mobilna enota bo stala pri Zdravstvenem domu Litija, in sicer od 3. junija do 10. julija 2014.

V torek, 3. junija 2014, bo v Litiji pričela delovati mobilna enota državnega presejalnega programa za raka dojk DORA. Na pregled v to enoto bodo vabljene ženske med 50. in 69. letom iz občin Litija in Šmartno pri Litiji, takih je 1.300.

Mobilna enota bo stala ob Zdravstvenem domu Litija, in sicer na spodnjem parkirišču zaradi prenove zdravstvenega doma.

Ženske bodo z Onkološkega inštituta Ljubljana prejele pisno vabilo, na katerem bosta že določena datum in ura pregleda v mobilni enoti. Za sodelovanje v programu DORA ženske ne potrebujejo napotnice. V program pa se lahko naročijo tudi same, če ustrezajo merilom, in sicer tako, da pokličejo brezplačno telefonsko številko 080 27 28, vsak dan od 9.00 do 12.00, ali pišejo na elektronski naslov: dora@onko-i.si.

Tokrat bodo ženske iz teh dveh občin vabljene v drugi krog presejalnega slikanja. Mobilna enota programa DORA je v Litiji namreč delovala že pred dvema letoma. Slikanje žensk bo potekalo od 3. junija do 10. julija 2014.

 

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava