Novica

Domov / Novica

Državni presejalni program za raka dojk DORA 7. aprila 2015 ponovno v Kamniku

V začetku aprila 2015 se državni presejalni program za raka dojk DORA ponovno vrača v Kamnik. Na presejalno mamografijo (rentgensko slikanje dojk) bodo v mobilno enoto programa DORA povabljene ženske med 50. in 69. letom iz Kamnika in okoliških občin – Komenda, Vodice, Mengeš. Mobilna enota DORA bo stala na ploščadi ob Domu kulture Kamnik, in sicer od 7. aprila do konca oktobra 2015.

Ženske, ki ustrezajo merilom za udeležbo v programu DORA, bodo z Onkološkega inštituta Ljubljana prejele pisno vabilo, na katerem bosta že določena datum in ura pregleda. V program pa se lahko naročijo tudi same, in sicer tako, da pokličejo brezplačno telefonsko številko 080 27 28, vsak dan od 9.00 do 12.00, ali pišejo na elektronski naslov: dora@onko-i.si

Za dodatne informacije lahko pokličejo tudi v sprejemno pisarno presejalno-diagnostičnega centra na OI na telefonsko številko: 01 5879-875.

Za sodelovanje v programu DORA ženske ne potrebujejo napotnice.

Pred dvema letoma v Kamniku več kot 90–odstotna udeležba žensk

Pred dvema letoma, 2013, ko je bila mobilna enota  presejalnega programa DORA nazadnje v Kamniku, je bilo tam slikanih 3.090 žensk, udeležba pa je bila zelo dobra, 91-odstotna.

Sodelavci v DORI si tudi v tem presejalnem krogu v Kamniku želimo tako dobrega odziva žensk, saj je za uspešnost programa (to je za zmanjšanje umrljivosti žensk za rakom dojk v presejani populaciji) potrebna velika udeležba, najmanj 70-odstotna.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava