Novica

Domov / Novica

Državni presejalni program DORA konec avgusta nadaljuje s presejalnim slikanjem dojk po počitniški prekinitvi

S presejalnim slikanjem dojk v programu DORA nadaljujemo 25. avgusta 2014. Konec julija smo namreč slikanje za en mesec prekinili zaradi poletnih počitnic in dopustov.

Slikanja se od 25. avgusta 2014 nadaljujejo v Ljubljani, Trbovljah in Mariboru

Ženskam iz Območne enote ZZZS Ljubljana omogočamo presejalno slikanje na Onkološkem inštitutu Ljubljana, v Zdravstvenem domu Ljubljana na Metelkovi, v Trbovljah in v mobilni enoti 2. Na Onkološkem inštitutu v Ljubljani delujeta dva mamografska aparata, eden v stacionarni enoti in drugi v mobilni enoti 1. Ženske iz Zasavja vabimo na mamografijo v Splošno bolnišnico Trbovlje, kjer slikanje izvajajo sodelavci DORE. Poleg tega od septembra 2013 organizirano presejalno slikanje poteka tudi v Mestni občini Maribor, ženske iz ostalih občin Območne enote ZZZS Maribor pa se lahko v DORO vključijo s samonaročilom. Presejalne mamografije izvajajo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca. Program DORA vse dodatne diagnostične preiskave ob odkritih spremembah in zdravljenje izvaja na Onkološkem inštitutu Ljubljana.

Slikanje po dveh letih ponovno na Vrhniki

Po dveh letih se vrača na Vrhniko mobilna enota 2 programa DORA, prvi dan slikanja bo 5. september 2014. Na presejalno slikanje v to enoto bodo povabljene ženske med 50 in 69-im letom starosti iz občin Borovnica, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Log-Dragomer, Logatec in Vrhnika. Presejalna enota bo stala pri Zdravstvenem domu Vrhnika. Prve ženske iz omenjenih občin so v teh dneh že prejele vabila za slikanje v septembru.

Od leta 2008 na slikanje povabljenih že več kot 91.000 žensk

Program DORA deluje od leta 2008. Ženske vabimo na mamografijo na dve leti, kar pomeni, da so nekatere ženske opravile že štiri kroge presejanja. Na enem mamografskem aparatu, ki deluje v polni zmogljivosti (od ure 7.30 do 19.20), lahko dnevno slikamo okoli 70 žensk. Od aprila 2008 do avgusta 2014 smo na slikanje povabili že več kot 91.000 žensk. DORA pokriva skoraj tretjino ciljne populacije žensk.

 

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava