Novica

Domov / Novica

DORA se je predstavila v Ljubljani, Vipavi in Domžalah

Junija so program DORA uspešno predstavljali na več javnih dogodkih, povezanimi z zdravjem. V Ljubljani je bil 17. junija 2017 Festival zdravja, dneve zdravja pa so obeležili v Vipavi 15. junija in v Domžalah 21. junija.

Od 13. do 15. junija 2017 je v Vipavi potekal Teden zdravja, ki so ga pripravili zdravstveni delavci  zdravstvenega doma Ajdovščina skupaj z Občino Vipava. Program DORA je na stojnici obiskovalcem predstavljala inženirka Lidija, ki opravlja presejalne mamografije v presejalnem centru programa DORA v Splošni bolnišnici Nova Gorica.

V Ljubljani je v soboto, 17. 6. 2017, od 9. do 17. ure na Gospodarskem razstavišču potekal 'Festival zdravja' v organizaciji Lekarne Ljubljana. S predstavitveno stojnico je na dogodku letos sodeloval tudi program DORA, zastopali sta ga sodelavki v programu - medicinska sestra Stanka in administratorka Diana. Dogodek je bila dobro obiskan, saj je bil namenjen vsem generacijam, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja, med katere spadajo tudi redni presejalni pregledi dojk z mamografijo v okviru državnega programa DORA.

Tudi Domžale so praznovale dan za zdravje in gibanje, in sicer 21. junija v Češminovem parku. S predstavitvijo presejanja za raka dojk DORA so na dogodku sodelovale inženirke Sara, Rebeka in Klara, ki opravljajo presejalne mamografije v okviru programa DORA v Zdravstvenem domu Domžale.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava