Novica

Domov / Novica

DORA ob svetovnem dnevu na Pogačarjevem trgu v Ljubljani

Danes, 5. 4., med 10. in 13. uro nas lahko obiščete na skupnem dogodku Zdravstvenega doma Ljubljana, Lekarne Ljubljana, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Zveze društev za boj proti raku, Združenja Europa Donna in presejalnih programov za raka DORA in ZORA na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Osrednja tema letošnjega svetovnega dneva zdravja so preventivni zdravstveni programi, zato je letos v središče postavljen pomen udeležbe v državnih presejalnih programih DORA, ZORA in SVIT ter na obveznih in preventivnih cepljenjih. Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki ima uspešno vpeljane in delujoče vse tri z evropskimi smernicami priporočene presejalne programe za raka. DORA po kazalnikih kakovosti danes predstavlja evropski zgled presejanja za raka dojk in učni center za številne države, kjer presejanje za raka dojk šele vzpostavljajo

Svetovni dan zdravja
Svetovni dan zdravja obeležujemo 7. aprila, na dan, ko je leta 1948 stopila v veljavo ustanovna listina Svetovne zdravstvene organizacije. Slogan letošnjega obeleževanja je Moje zdravje, moja pravica. Pravica do zdravja milijonov ljudi po svetu je namreč vedno bolj ogrožena. V programu DORA si prizadevamo, da ženske ozaveščamo o pravici do brezplačne udeležbe v presejalnem programu za raka dojk, kjer lahko raka dojk odrijemo na začetni stopnji, ko je zdravljenje praviloma uspešnejše.  

Več o programu dogodka si lahko ogledate tu.

Vljudno vabljeni.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava