Novica

Domov / Novica

DORA na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Med 1. in 3. oktobrom je potekal že 18.  Festival za tretje življenjsko obdobje, ki ga je v Cankarjevem domu obiskalo okoli 17.500 ljudi iz vse Slovenije. Glavnina obiskovalcev so bili starejši, ki so si lahko v treh festivalskih dneh ogledali ponudbo več kot 160 razstavljavcev, se udeležili več kot 50 izobraževalnih dogodkov in 10 delavnic v Odprti delavnici.
Na predstavitveni stojnici Ministrstva RS za zdravje smo predstavili tudi program zgodnjega odkrivanja raka dojk DORA. Obiskovalcem sta bili za pojasnila na voljo medicinska sestra in administratorka iz Registra DORA na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Poleg programa DORA so se na stojnici predstavili tudi presejalna programa SVIT in ZORA ter ostali preventivni programi ministrstva.
Ženske so se z zanimanjem ustavile pri stojnici in se nekatere zahvalile, ker je program DORA z zgodnjim odkrivanjem raka rešil življenje njim ali njihovim bližnjim. Večina med njimi program DORA že dobro pozna in se ga tudi redno udeležuje. Starejše je predvsem zanimalo, kaj lahko glede rednega presejanja storijo ženske po 69. letu, ko niso več vključene v program DORA. Sodelavki programa DORA sta jim pojasnili, da trenutno ženske po 69. letu starosti opravljajo mamografijo prek napotnice po presoji opredeljenega zdravnika.
 

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava