Novica

Domov / Novica

Brezplačno hitro testiranje na okužbo z novim koronavirusom v javnih zdravstvenih zavodih 

Proračun Republike Slovenije zagotavlja financiranje hitrih testov pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti, ki zdravstveno dejavnost opravljajo v mreži javne zdravstvene službe. To pomeni, da so vsi hitri testi, ki jih prebivalci opravijo v javnih zdravstvenih zavodih in pri koncesionarjih, brezplačni. 
Na ta način se omogoči tudi vsem udeleženkam presejalnega programa za raka dojk DORA, ki prihajajo na presejalno mamografijo in ne izpolnjujejo pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), da ga pred mamografijo pridobijo. Negativen rezultat hitrega testiranja na okužbo z novim koronavirusom velja 48 ur.  
Za testiranje potrebujete osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite zaščitno masko.
Ženskam, ki ste dobile vabilo v program DORA svetujemo, da se ob izpolnjevanju pogoja PCT udeležite presejalne mamografije, s katero lahko odkrijemo raka dojk na začetni stopnji. Pri zgodaj odkritem raku dojk, je verjetnost ozdravitve večja.

Testiranja opravljajo zdravstveni domovi po vsej Sloveniji, koncesionarji ter nekateri zasebniki. Nekatere lokacije testiranj po abecednem vrstnem redu lahko razberete na koncu spletne strani Testiranje in samotestiranje na okužbo.  
Za dodatne informacije o hitrem antigenskem testu se obrnite na ustanovo, v kateri želite opraviti testiranje.

Dodatne informacije

  • na tel. številki 080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)
  • dora@onko-i.si
  • vprašajte svojega zdravnika

Onkološki inštitut Ljubljana

Državni presejalni program za raka dojk

Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vodja programa: Barbara Mihevc Ponikvar, dr. med., specialistka javnega zdravja

Kontakt

080 27 28 (vsak delavnik med 9. in 12. uro)

dora@onko-i.si

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava